Ce poate fi mai gustos decat o paine preparata in casa? Una bogata in seminte si legume!
Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
- 2 cani faina
- 1 lingurita sare
- 2 lingurite seminte de susan
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 cana apa
- 1 1/2 lingurita fulgi de chili
- 1 lingurita seminte de chimen
- 1 lingurita seminte de mustar
- 2 lingurite usturoi tocat
- 2 morcovi
- 1 ceapa rosie
- 2 cani spanac
- seminte de susan, extra
- sare
- piper
Mod de preparare
1. Se pun faina, sarea, semintele de susan, uleiul si apa intr-un castron si se amesteca cu un mixer, aproximativ 5 minute sau pana cand amestecul este omogen. Se pune intr-un vas bine uns, se acopera cu un prosop si se lasa deoparte timp de 1/2 ora. Intre timp, se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie.2. Se adauga chili, chimen, mustar si usturoi, si se fierb. Se adauga ceapa si se gateste pana se inmoaie. Se adauga morcovii si se gatesc pana se inmoaie. Se adauga spanacul si se fierbe timp de inca un minut. Se ia de pe foc si se lasa deoparte.
3. Se imparte aluatul in 4 bucati, se unge usor cu ulei de masline si ruleaza in cercuri. Se pune amestecul de spanac in mijlocul fiecarei bucati de aluat si se pliaza aluatul peste. Se presara seminte de susan si se asezoneaza. Se prajesc in ulei incins si se servesc calde.