O reteta ideala pentru micul dejun sau brunch.
Timp total 20 minute
Ingrediente
- 150g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 35g zahar pudra
- 2 oua
- 125ml lapte batut
- 25g unt, topit
- ulei de masline, pentru prajit
- 8 felii bacon
- sirop de artar, pentru a servi
Mod de preparare
1. Se cern faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu intr-un bol. Se adauga zaharul, se amesteca si se face o adancitura in centru. Intr-un alt castron, se amesteca ouale, apoi se adauga laptele batut si untul topit. Se toarna in adancitura facuta in ingredientele uscate si se amesteca treptat.2. Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu si se adauga putin ulei. Se pune cate o lingura mare de aluat in tigaia fierbinte, lasand spatii intre ele. Se gatesc timp de 1-2 minute sau pana cand incep sa apara bule la suprafata, apoi se foloseste o paleta pentru a le intoarce pe partea cealalata si se gatesc, pana capata o culoare aurie. Se pastreaza la cald in timp ce se gatesc toate clatitele ramase.
3. Intre timp, intr-o tigaie separata, se incalzeste 1 lingura de ulei si se prajesc feliile de bacon pana se rumenesc. Se servesc clatitele cu felii de bacon crocant si sirop de artar deasupra.