O reteta ideala pentru micul dejun sau brunch.

Pancakes Cu Bacon Si Sirop De Artar
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 150g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 35g zahar pudra
  • 2 oua
  • 125ml lapte batut
  • 25g unt, topit
  • ulei de masline, pentru prajit
  • 8 felii bacon
  • sirop de artar, pentru a servi

Mod de preparare

1. Se cern faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu intr-un bol. Se adauga zaharul, se amesteca si se face o adancitura in centru. Intr-un alt castron, se amesteca ouale, apoi se adauga laptele batut si untul topit. Se toarna in adancitura facuta in ingredientele uscate si se amesteca treptat.

2. Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu si se adauga putin ulei. Se pune cate o lingura mare de aluat in tigaia fierbinte, lasand spatii intre ele. Se gatesc timp de 1-2 minute sau pana cand incep sa apara bule la suprafata, apoi se foloseste o paleta pentru a le intoarce pe partea cealalata si se gatesc, pana capata o culoare aurie. Se pastreaza la cald in timp ce se gatesc toate clatitele ramase.

3. Intre timp, intr-o tigaie separata, se incalzeste 1 lingura de ulei si se prajesc feliile de bacon pana se rumenesc. Se servesc clatitele cu felii de bacon crocant si sirop de artar deasupra.