O prajitura perfecta langa cafeaua de dimineata, pentru ca este pufoasa si usoara, in timp ce te invadeaza o explozie de arome ale toamnei. Reteta este rapida si usoara!

Prajitura Cu Sirop De Artar Si Nuci
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • Amestecul:
  • 1/2 cana zahar brun
  • 1/4 cana faina
  • 1/4 cana nuci, tocate
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 3 linguri unt topit
  • Prajitura:
  • 2 cani faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare fina
  • 1/2 cana zahar brun
  • 1/2 cana nuci tocate
  • 1/2 cana sirop de artar
  • 1/2 cana ulei vegetal
  • 1/4 cana lapte integral
  • 2 oua, batute
  • 1 lingurita esenta de artar
  • 227g smantana
  • Topping:
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 2 linguri de sirop de artar

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 170C. Se pulverizeaza o tava cu spray de gatit.

2. Pentru a face streusel, se combina toate ingredientele cu o furculita pana cand compozitia devine sfaramicioasa.

3. Pentru a face prajitura, se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sare, zahar brun si nuci intr-un castron. Intr-un bol separat, se amesteca sirop de artar, ulei, lapte, oua si extract de artar. Se adauga smantana. Se face o adancitura in centrul ingredientelor uscate, apoi se toarna compozitia. Se amesteca pana se incorporeaza bine.

4. Cu ajutorul unei linguri, se pune jumatate din aluat in tava pregatita. Se presara cu jumatate din streusel. Se intinde aluatul ramas peste streusel. Se presara cu streusel ramas.

5. Se da la cuptor timp de 35 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se raceste timp de 15 minute.

6. Pentru a face topping-ul, se combina zaharul si siropul de artar. Se imprastie peste prajitura calda. Se taie si se servește. Prajitura se pastreaza, acoperita, la temperatura camerei, timp de pana la 4 zile.