Nimic nu se compară cu o porție de cartofi rumeniți în cuptor, condimentați și asezonați cu ce vă place. Îi puteți servi în orice combinație, ca garnitură sau ca fel de mâncare în sine. Cartofii sunt delicioși la orice oră și cu orice ocazie. 

Unde mai pui că sunt atât de versatili și există atâtea rețete, încât nu ai cum să te plictisești vreodată de ei. Astăzi vă propunem o rețetă de cartofi cu crustă de parmezan și condimente. Un fel de mâncare delicios, simplu de făcut și care vă va cuceri garantat. 

Cartofi la cuptor, în crustă de parmezan
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 750 g cartofi noi
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 50 g parmezan ras
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • oregano
  • paprika
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spălați cartofii și tăiați-i în jumătăți sau sferturi, dacă sunt mai mari. Presărați puțin ulei de măsline peste ei și amestecați cât să fie fiecare cartof uns cu ulei.

Puneți parmezanul ras și condimentele într-un bol. Amestecați bine, după care turnați amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Puneți cartofii cu tăietura în jos și apăsați ușor, astfel încât să se lipească de parmezan.

Dați tava la cuptor pentru 40-45 de minute sau până când cartofii sunt moi, iar crusta de parmezan a devenit crocantă.

Tăiați ușor crusta cu un cuțit, cât timp încă este caldă. Serviți cartofii pe post de garnitură sau ca fel în sine, cu sosul preferat.

Poftă bună!