O salata traditionala italieneasca, facuta cu ciuperci pentru un plus de aroma.

Panzanella cu ciuperci
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 4 linguri de ulei de masline
  • 200g de paine
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 650g ciuperci mixte
  • 2 linguri de otet
  • 50ml vin alb
  • 150g rucola
  • suc de lamaie
  • 125g de mozzarella

Mod de preparare

1. Se incalzesc 2 linguri ulei de masline intr-o tigaie, se taie painea in bucati, apoi se prajeste usor timp de 3-4 minute, amestecand, pana cand se prajeste. Se scurge pe hartie de bucatarie si se asezoneaza cu sare.

2. Se taie in felii usturoiul si ceapa. Se incalzeste 1 lingura de ulei in tigaie, se prajesc usturoiul si ceapa timp de 10 minute, apoi se scot din tigaie.

3. Se adauga uleiul ramas in tigaie si se mareste caldura. Se pun ciupercile, apoi se prajesc timp de 3-4 minute. Se adauga ceapa si usturoiul in tigaie, se adauga otetul si vinul si cateva condimente, apoi se calesc timp de 3-4 minute.

4. Se amesteca rucola cu sucul de lamaie si putin ulei de masline. Se taie mozzarella in bucati, apoi se combina toate ingredientele (inclusiv orice suc din tigaie) pe un platou.