O reteta de salata calda care e perfecta pentru o cina usoara.

Salata Panzanella Cu Ciuperci
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 4 linguri ulei de masline
  • 200g paine
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa rosie
  • 650g ciuperci
  • 2 linguri otet
  • 50ml vin alb
  • 150g rucola
  • suc de lamaie
  • 125g mozzarella

Mod de preparare

1. Se incalzesc 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie, se taie painea in bucati, apoi se prajeste usor timp de 3-4 minute, amestecand, pana cand este prajita. Se scurge de ulei, pe hartie de bucatarie si se asezoneaza cu sare.

2. Se taie usturoiul si ceapa. Se incalzeste o lingura de ulei in tigaie, se prajesc usturoiul si ceapa timp de 10 minute sau pana se inmoaie, apoi se scot din tigaie.

3. Se adauga uleiul ramas in tigaie si se pune la foc mare. Se feliaza ciupercile, apoi se prajesc, timp de 3-4 minute, pana cand devin usor aurii.

4. Se adauga cepa si usturoiul in tigaie, se adauga otetul si se fierb timp de 3-4 minute.

5. Se asezoneaza rucola cu sucul de lamaie si putin ulei de masline. Se taie mozzarella in bucati, apoi se combina toate ingredientele (inclusiv toate sucurile din tigaie) pe un platou si se serveste.