Daca esti in cautarea unui pranz gustos, usor de preparat si fara prea multe calorii, atunci aceasta este reteta perfecta.

Paste cremoase cu broccoli și spanac
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 375g fettuccine
  • 400g broccoli, taiat in bucatele mici
  • 1 lingura seminte de dovleac
  • 1 lingura seminte de floarea soarelui
  • 3 lingurite ulei de masline
  • 1 ceapa, fin tocata
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 lingurite frunze de cimbru, tocate
  • 1 lingura faina
  • 2 oua
  • 375ml lapte condensat
  • 1/4 cana parmezan, ras fin
  • 100g baby spanac
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 80g mix de frunze de salata
  • 1 lingura otet balsamic

Mod de preparare

1. Se gatesc pastele intr-o oala de apa clocotita, conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugand broccoli in ultimele 3 minute ale timpului de gatit. Se scurg si se pun intr-o cratita.

2. Intre timp, se pun semintele intr-o tigaie mare, la foc mediu. Se gatesc, amestecand, timp de 5 minute sau pana cand sunt prajite. Se transfera intr-un castron. Se adauga ulei in tigaie. Se adauga ceapa. Se caleste, amestecand ocazional, timp de 10 minute. Se adauga usturoi si cimbru. Se gatesc, amestecand, timp de 1 minut. Se adauga faina si se amesteca.

3. Se bat ouale cu lapte si parmezan intr-un castron. Se asezoneaza cu piper. Se adauga amestecul de ou si spanacul peste paste, in cratita. Se gatesc, la foc mic, timp de 1 minut sau pana cand pastele sunt acoperite de un sos cremos si ingroșat. Se presara cu seminte si coaja de lamaie. Se asezoneaza cu piper. Salata se asezoneaza, se presara cu ulei si otet si se serveste alaturi de paste.