Un mod inedit de a gati pastele.

Paste Cu Cartofi Si Ardei Gras
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 250g paste
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi, maruntitit
  • 3 cani cartofi, rasi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cana rosii, taiete cubulete
  • 1/2 cana apa
  • 2 linguri patrunjel
  • 1 lingura tarhon
  • 1 lingura otet
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 cana branza de capra, rasa

Mod de preparare

1. Se pune o oala de apa la fiert. Se gatesc pastele conform indicatiilor de pe pachet.

2. Intre timp, se incalzeste 1 lingura de ulei si usturoiul intr-o tigaie. Se caleste la foc mediu, amestecand din cand in cand. Se adauga cartofii dulci, ardeiul gras, rosiile si apa si se gatesc, amestecand ocazional, 5-7 minute. Se iau de pe foc, se acopera si se pastreaza la cald.

3. Se scurg pastele, punand deoparte 1/2 ceasca de apa. Se pun pastele in oala, se adauga amestecul de legume, 1 lingura de ulei, patrunjel, tarhon, otet, sare ai branza. Se amesteca pana se combina. Se adauga apa, lingura cu lingura pana se obtine consistenta dorita.