Un mod inedit de a gati pastele.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 250g paste
- 2 linguri ulei de masline
- 4 catei de usturoi, maruntitit
- 3 cani cartofi, rasi
- 1 ardei gras rosu
- 1 cana rosii, taiete cubulete
- 1/2 cana apa
- 2 linguri patrunjel
- 1 lingura tarhon
- 1 lingura otet
- 3/4 lingurita sare
- 1/2 cana branza de capra, rasa
Mod de preparare
1. Se pune o oala de apa la fiert. Se gatesc pastele conform indicatiilor de pe pachet.2. Intre timp, se incalzeste 1 lingura de ulei si usturoiul intr-o tigaie. Se caleste la foc mediu, amestecand din cand in cand. Se adauga cartofii dulci, ardeiul gras, rosiile si apa si se gatesc, amestecand ocazional, 5-7 minute. Se iau de pe foc, se acopera si se pastreaza la cald.
3. Se scurg pastele, punand deoparte 1/2 ceasca de apa. Se pun pastele in oala, se adauga amestecul de legume, 1 lingura de ulei, patrunjel, tarhon, otet, sare ai branza. Se amesteca pana se combina. Se adauga apa, lingura cu lingura pana se obtine consistenta dorita.