Paste Konjac cu legume - o alegere sănătoasă și delicioasă pentru cei care doresc să își mențină o dietă echilibrată.
Dacă aveți poftă de ceva mai ușor pentru cină, încercați această rețeta de paste konjac cu legume! Aceste paste oferă o sursă bună de fibre și nutrienți esențiali.
Ideale pentru vegetarieni sau pentru cei care doresc să reducă consumul de carbohidrați. Deși mai sănătoasă, această versiune are în continuare un gust destul de uimitor!
Spre deosebire de pastele tradiționale, pastele konjac contin glucomanan, un tip de fibre extrase din rădăcina plantei konjac. Deoarece glucomananul este un tip de fibre, stomacul nostru nu le putem digera și nici absorbi. Acesta este motivul pentru care pastele konjac nu au aproape deloc calorii și carbohidrați.
Pastele kojac sunt incredibil de versatile și absorb ușor aromele. Îi puteți folosi în aproape orice rețetă care necesită paste.
Rețeta de paste konjac cu legume
Ingrediente
- 1 pachet de paste kojac
- 1/2 ardei gras galben
- 1/2 ardei gras roșu
- câteva buchețele de broccoli
- 100 de grame de ciuperci
- 1 ceapă galbenă mică
- 1-2 morcovi
- 2 linguri de sos de soia
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
Mod de preparare
Scurgeți și clătiți pastele kojac într-o strecurătoare sub jet de apă timp de un minut sau două. Se dau deoparte și se lasă în strecurătoare până când sunt gata de utilizare.
Preîncălziți tigaia sau wok-ul la foc mediu cu uleiul de măsline timp de două minute. Apoi adăugați usturoiul tocat mărunt și gătiți timp de un minut, amestecând cu o lingură de lemn, înainte de a adăuga ceapa. Gătiți pentru alte câteva minute, amestecând la nevoie.
Adăugați morcovii (tăiați julienne) în tigaie și gătiți până se înmoaie (pentru a ajunge la textura ideală aveți nevoie de aproximativ trei minute) înainte de a adăuga broccoli, ardeii (tăiați julienne) și ciupercile (tăiate mărunt). Gătiți până când broccoli și ardeii se înmoaie (aproximativ cinci minute), amestecând la nevoie.
Reduceți focul mic și adăugați pastele, gătind încă două minute. Luați de pe foc și amestecați cu sosul de soia și orice condimente dorite înainte de a servi.
Sfaturi pentru cele mai bune paste konjac cu legume
- Asigurați-vă că scurgeți bine pastele, altfel conținutul s-ar putea să se dovedească a fi apos.
- Pastele kojac cu legume se savurează cel mai bine imediat. Resturile pot fi păstrate la frigider într-un recipient etanș timp de 2-3 zile.
- Dacă nu sunteți un mare fan al pastelor kojac, puteți folosi în locul acestora, tăițeii de orez, tăițeii soba sau ramen. Asigurați-vă că îi gătiți înainte de a-i folosi.
- Puteți adăuga în rețetă, proteine vegetale (tofu) sau proteine de origine animală (pui, creveți sau ouă).
Ți se pare ca pastele konjac au miros de pește? Iată cum poți îndepărta mirosul
Spălarea cu apă rece a pastelor konjac este suficientă pentru a elimina mirosul specific.
Însă, dacă ești foarte sensibil la acest miros, adaugă pastele clătite și scurse într-un bol, apoi adaugă câteva lingurițe de suc de lămâie. Lasa-le timp de câteva minute apoi clătește-le din nou cu apă rece.