Pastele cu pesto sunt unele dintre cele mai gustoase rețete de paste și, de departe, cele mai simple. Dacă folosiți pesto la borcan, veți avea nevoie de fix trei ingrediente pentru această rețetă de paste.
Veți obține cea mai rapidă și simplă cină, dar gustoasă în același timp. Puteți folosi orice fel de paste: spaghetti, penne, linguine etc. Dacă vreți să vă ”complicați puțin”, puteți folosi pesto proaspăt făcut. E adevărat că aroma de busuioc va fi mai pregnantă și gustul final mai bun, dar vă asigurăm că rețeta va ieși foarte gustoasă și cu pesto la borcan.
Astăzi vom face rețeta de la zero, adică cu pasta de busuioc făcută în casă.
Timp total 10 minute
Ingrediente
- 250 g paste
- o mână generoasă de frunze de busuioc
- 2 lingurițe muguri de pin
- 1 cățel de usturoi
- 1 lingură parmezan ras (plus extra parmezan pentru servit)
- 50 ml ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare
Puneți apă cu sare la fiert, iar când dă în clocot, adăugați pastele. Fierbeți-le conform instrucțiunilor de pe pachet.Între timp, faceți sosul pesto. Puneți toate ingredientele într-un robot de bucătărie și mixați bine, turnând uleiul treptat, pentru a se încorpora. Adăugați sare și piper după gust.
Când pastele au fiert, scurgeți-le de apă și puneți sosul pesto peste ele. Amestecați bine și serviți cu parmezan răzuit.
Poftă bună!