Cu doar 5 ingrediente simple și 10 minute petrecute în bucătărie, această rețetă de ravioli cu sos pesto este o cină specială de care vă puteți bucura în orice seară a săptămânii!

Ravioli cu sos pesto de busuioc

Ravioli sunt paste formate din două foi de aluat, sigilate între ele, care sunt adesea umplute cu brânză sau carne. La fel ca tortellini, puteți găsi paste ravioli cu diferite umpluturi, cum ar fi mai multe feluri de brânzeturi, carne sau legume.

Dacă aveți o pungă de ravioli, o puteți amesteca cu sosul preferat pentru paste sau chiar și cu puțin ulei de măsline și puteți adăuga legume sau verdețuri! Legumele noastre preferate pentru ravioli sunt mazărea, sparanghelul, broccolini sau baby spanac.

Aceste paste pot fi asezonate cu o mulțime de sosuri. Îndrăzneț și aromat, sosul pesto este vedeta în această rețetă. Dacă aveți pesto de casă la îndemână, folosiți-l pe acela. În caz contrar, pesto de calitate cumpărat de la magazin este o opțiune excelentă pentru a scurta timpul de preparare.

Sosul pesto de busuioc este atât de gustos și versatil, încât cu greu găsești un preparat cu care nu se potrivește. Puteți înlocui tradiționalul pesto de busuioc cu pesto de rucola sau pesto de leurdă.

Ingrediente de care aveți nevoie

  • Ravioli
  • Mazăre congelată - Nu este nevoie să dezghețați mazărea, aceasta se va găti direct în apă împreună cu ravioli.
  • Pesto de busuioc
  • Smântână de gătit - Aveți nevoie doar de 60 - 80 ml de smântână de gătit, pentru un gust bogat. Puteți folosi o smântână vegetală, cum ar fi cea din lapte de ovăz, deși gustul va fi ușor diferit. Sau, puteți omite cu desăvârșire smântâna și să vă bazați doar pe pesto și pe apa în care au fiert pastele.
  • Fulgi de ardei roșu și semințe de pin - Dacă aveți, puteți adăuga un vârf de cuțit de fulgi de ardei roșu și aproximativ 3 linguri de semințe de pin prăjite pentru a finaliza această rețetă de paste. Ambele sunt opționale, dar vor adăuga aromă și textură.

Alte legume pe care le puteți folosi cu ravioli

Diverse verdețuri merg bine cu aceste paste, cum ar fi sparanghelul, broccoli sau baby spanacul. Puteți găti pur și simplu sparanghelul tăiat sau buchețelele mici de broccoli în apa în care gătiți pastele. În cazul spanacului sau al altor verdețuri fragede similare, puteți chiar să le adăugați peste pastele fierte, chiar la sfârșit. Căldura de la ravioli proaspăt fierți va înmuia rapid frunzele.

Rețeta de ravioli cu sos pesto

Preparare 5 minute
Gătire 5 minute
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 500 grame de ravioli
  • 200 grame de mazăre congelată
  • 120 de grame de pesto de busuioc, sau mai mult, după gust
  • 60-80 ml de smântână de gătit
  • Ulei de măsline extravirgin, doar un strop
  • Fulgi de ardei roșu după gust, opțional
  • sare, după gust

Mod de preparare

Adăugați apă într-o oală. Dați apa în fiert și adăugați sare kosher. Adăugați ravioli și mazărea în oală. Gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

În timp ce ravioli și mazărea fierb, amestecați pesto de busuioc și aproximativ 60 ml de smântână într-un bol mare.

Odată ce ravioli sunt fierți, păstrați aproximativ 240 ml din apa de gătit înainte de a scurge pastele și mazărea. Apoi adăugați-le în amestecul de pesto și smântână și amestecați ușor.

Pentru a îngroșa și emulsiona sosul, adăugați un strop bun de ulei de măsline extravirgin și o parte din apa de gătit a pastelor - doar 60 ml de apă pentru început. După ce ați amestecat, puteți adăuga câte puțină apă de la paste, la nevoie, până când ajungeți la consistența dorită.

Gustați și asezonați după gust. De asemenea, puteți adăuga mai mult pesto. Presărați deasupra niște fulgi de ardei roșu sau piper și serviți imediat.

Păstrați resturile într-un recipient ermetic în frigider până la 3 zile. Pentru a reîncălzi, adăugați ravioli de brânză cu sos pesto într-o cratiță și reîncălziți ușor la foc mic. Dacă sosul s-a îngroșat prea mult în frigider, puteți adăuga puțină apă pentru a-l subția în timp ce se reîncălzește.

Dacă doriți ceva proteine, puteți adăuga piept de pui fiert, tăiat în bucăți mici.

Pur și simplu adăugați puiul tăiat în castronul mare cu amestecul de pesto, împreună cu ravioli și mazăre. Este posibil să fie nevoie să mai adăugați câteva linguri de pesto.