Pastele de post cu sos alb sunt delicioase și ușor de preparat. Sunt perfecte pentru a fi servite în perioada postului, dar și de cei care urmează o alimentație vegană.

Paste de post cu sos alb

Cine spune că este nevoie de unt și brânză pentru a face un sos alb? Fulgii de drojdie uscată și caju alcătuiesc această versiune vegană extrem de cremoasă a sosului alb Alfredo.

Sosul alb pentru pastele de post se realizează pe bază de caju, fără lactate și fără gluten.

Secretul acestui sos alb este dat de caju, care este înmuiat în apă. Când amestecați caju cu apă, se creează o cremă de caju, cu un gust subtil, numai bună de folosit într-un astfel de sos.

Ce tip de paste se folosesc

Pastele Fettuccine sunt ideale pentru sosul alb. Aceste paste au o formă lată și groasă, ce absorb cantitatea maximă de sos cremos la fiecare înghițitură. Alți tăiței lungi, cum ar fi pappardelle și linguine, merg și ei la fel de bine în această rețetă.

Rețeta de paste de post cu sos alb

Preparare 15 minute
Gătire 15 minute
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 400 grame paste
  • 140 de grame de caju crude
  • 240 ml de apă
  • 50 de grame de ceapă tocată cubulețe
  • 3 căței de usturoi, curățați de coajă
  • 2 linguri de fulgi de drojdie uscată
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper negru
  • 1/4 linguriță de rozmarin uscat

Mod de preparare

Înmuiați caju în apă

Nu săriți peste acest pas! Dacă nu se îmbibă bine cu apă, rezultatul final va fi un sos granulat.

Vă recomandăm să lăsați caju crud peste noapte în apă la temperatura camerei. Dacă vă grăbiți, puneți-l într-o cratiță mică și acoperiți cu apă. Se pune la fiert până dă în clocot și apoi se ia de pe foc. Lăsați-l să stea timp de 15 minute. Odată ce caju s-a înmuiat, scurgeți apa și clătiți-l bine.

Gătiți pastele

Pentru a face paste de post cu sos alb, începeți prin a găti pastele al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Puneți deoparte aproximativ 2 căni de apă de la paste, apoi scurgeți și puneți pastele înapoi în oală.

Cum se prepară sosul alb pentru paste

În timp ce pastele se fierb, adăugați caju și ingredientele rămase într-un robot de bucătărie sau blender. Mixați până la omogenizare completă, răzuind părțile laterale ale robotului de bucătărie sau ale blenderului, după cum este necesar.

Pentru un sos mai subțire, diluați cu apa oprită de la paste până se ajunge la consistența dorită.

Gustați și ajustați condimentele

Dați gust sosului alb și adăugați mai multe condimente, dacă doriți.

Amestecați pastele cu sosul alb

Turnați sosul alb pestepaste. Amestecați ușor pentru a le acoperi uniform.

Trucuri pentru prepararea sosului alb pentru pastele de post

Puteți face rețete de paste de post ce vă vor determina chiar și invitații să ceară o a doua porție în doar câteva secunde!

Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să faceți acasă cel mai bun sos alb vegan:

  • Pentru a îngroșa puțin sosul, puneți-l la fiert. Dacă ați oprit din apa pentru paste, adăugarea acesteia în sos vă va ajuta să îmbinați cu succes pastele și sosul, dându-i și o consistență mai groasă.
  • De asemenea, sosul se va îngroșa pe măsură ce este depozitat la rece. La reîncălzire, adăugați un strop de lapte sau apă dacă nu consumați lactate.
  • Păstrați restul de paste într-un recipient ermetic, în frigider, timp de până la cinci zile.
  • Nu vreți să folosiți caju? Nicio problemă! Puteți înlocui nucile de caju cu migdale decojite sau cu nuci de macadamia.
  • În plus, acest sos versatil de caju este delicios și atunci când este servit deasupra legumelor, combinat cu orice paste, pe pizza și multe altele.