Pastele cu sos de roșii, usturoi și busuioc sunt un fel principal delicios, un amalgam excelent de câteva ingrediente italiene populare. Vezi modul de preparare.
Ingredientele necesare pentru cele mai bune paste cu sos de roșii și usturoi
Pentru această rețetă, nimic nu este mai bun decât aroma roșiilor proaspete. Puteți folosi și roșii la conservă, dar merită să folosiți legume proaspete dacă le aveți la îndemână. Pregătiți sosul în timp ce se gătesc pastele, iar preparatul final va fi gata în câteva minute.
Noi am folosit spaghete, dar puteți folosi orice tip de paste vă place. Cel mai important lucru este să vă asigurați că verificați instrucțiunile de pe ambalaj. În acest fel veți găti pastele perfect al dente. Dacă le gătiți prea mult, se vor lipi și își vor pierde textura.
Pastele sunt unele dintre cele mai delicioase și mai ușoare delicatese italienești. Există nenumărate moduri în care puteți face paste și iată una dintre aceste rețete populare pe care o puteți face cu ușurință acasă.
Pastele cu sos de roșii și usturoi sunt preparatul perfect pentru o cină rapidă în timpul săptămânii, când nu aveți mult timp la dispoziție, dar este suficient de îndrăzneț pentru un prânz relaxat de weekend, alături de o sticlă de vin. Oricum ar fi, pastele cu roșii și usturoi sunt dovada că se poate găti simplu și delicios acasă.
Rețeta de paste cu sos de roșii și usturoi
Ingrediente
- 800 grame de roșii
- 250 de grame de paste
- 1 lingură de ulei de măsline, sau după caz
- 4 căței de usturoi zdrobiți
- 1 lingură de pastă de tomate
- sare după gust
- piper negru măcinat după gust
- 1 lingură de busuioc proaspăt tocat
- 50 de grame de parmezan ras
Mod de preparare
Puneți roșiile într-o oală mare și acoperiți-le cu apă rece. Dați-le în fiert, apoi vărsați apa și acoperiți din nou cu apă rece. Se curăță roșiile de coajă și se taie în bucăți mici.
Dați în fiert o oală mare cu apă și puțină sare. Gătiți pastele în apa clocotită, amestecând din când în când, până când se înmoaie, 4 - 5 minute.
Între timp, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, asigurându-vă că este suficient pentru a acoperi fundul tigăii, și sotați usturoiul până când devine opac, dar nu se rumenește. Se adaugă pasta de tomate. Încorporați imediat roșiile, sarea și piperul. Reduceți focul și fierbeți la foc mic până când pastele sunt gata, adăugând busuiocul la sfârșit.
Scurgeți pastele, nu le clătiți în apă rece. Se amestecă cu puțin ulei de măsline, apoi se adaugă în sos.
Reduceți focul cât mai mult posibil și mai gătiți maxim 2 minute.
Presărați parmezan proaspăr ras atunci când le serviți.
Cu se se pot mânca pastele
Există anumite ingrediente care parcă sunt făcute special pentru a se consuma împreună. Una dintre cele mai seducătoare perechi de alimente este cea dintre proteine și paste. Dacă combini pastele delicioase cu o proteină și completezi totul cu un sos apetisant, ai ingredientele unei mese incredibile.
- pui - indiferent de tipul de paste pe care le pregătiți, niște pui tocat este un adaos perfect.
- carne - carnea este un adaos minunat la paste, combinând aromele bogate și grase ale cu minunata gamă de arome care se regăsesc într-un bol de paste.
- creveți - au un gust minunat în aproape orice fel de paste.
Aceste paste cu roșii și usturoi se potrivesc bine și cu garnituri de legume.
Calorii și valori nutriționale
O porție de paste cu sos de roșii și usturoi are 260 calorii.
-
Calorii
260kcal
-
Proteine
10g
-
Carbohidrați
42g
-
Zaharuri
8g
-
Fibre
5g
-
Grăsimi
7g
-
Grăsimi saturate
2g
-
Colesterol
5mg
-
Sodiu
236mg
-
Potasiu
710mg
-
Calciu
86mg
-
Magneziu
30mg
-
Fier
2mg
Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.