Timp total 55 minute
Ingrediente
- 250g unt
- 100g zahar pudra, plus 200g pentru pudrare
- 100g fulgi de migdale
- 1 galbenus de ou
- 1 lingura ouzo sau coniac
- 300g fana
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1-2 linguri de apa de flori de portocal
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Folosind un mixer electric, se bate untul cu 100g zahar pudra intr-un bol mare pana devine palid si pufos.2. Intre timp, se imprastie migdalele intr-o tava si se lasa la cuptor pana cand sunt usor aurii (3-4 minute). Se pun deoparte sa se raceasca un pic, apoi se taie marunt.
3. Se adauga galbenusul de ou si ouzo sau coniac la amestecul de unt, pana cand se omogenizeaza. Treptat, se adauga amestecul de faina si migdalele si se combina pentru a forma un aluat. Poate fi necesar sa se framante usor cu mana.
4. Se tapeteaza mainile cu faina. Se intinde aluatul si se taie sub forma unor semicercuri. Se intind biscuitii pe o tava captusita cu foi de copt. Se da la cuptor timp de 15-20 de minute pana cand devin usor aurii.
5. Se scot biscuiti de la cuptor, se presara usor cu apa de flori de portocal. Se pudreaza cu zahar, apoi se lasa sa se raceasca complet inainte de servire.