Pateul de somon afumat, servit cu paine prajita si salata de muraturi, este un aperitiv excelent.
Timp total 15 minute
Ingrediente
- 200g somon afumat
- 280g smantana
- 1 lamaie - sucul
- patrunjel
- 2 lingurite sos de hrean
- 100ml smantana lichida
- ridichii
- 1/2 castravete
- 3 linguri otet
- 2 linguri de zahar pudra
- paine prajita
- ulei de masline
Mod de preparare
1. Intr-un bol mare, se pune somonul afumat, smantana, sucul de lamaie, patrunjelul, smantana lichida si sosul de hrean, piper negru si sare. Se amesteca cu un chopper pana cand se omogenizeaza. Se pune deoparte.2. Se feliaza fin ridichiile, iar castravetii se feliaza in benzi subtiri si se pun intr-un bol. Se toarna peste castraveti si ridichii otet si se adauga zaharul pudra, apoi se asezoneaza generos cu sare si se amesteca. Se lasa timp de 5 minute.
3. Se serveste pateul cu castravetii marinati usor si felii de paine prajita.