Timp total 50 minute
Ingrediente
- 4 albusuri de ou
- 240g fulgi de mei
- 2 lingurite condimente italiene
- 1 lingurita boia de ardei afumat
- 1/2 lingurita ardei iute
- 6 pulpe de pui fara piele
- ulei de masline
- 200g iaurt grecesc
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 linguri Sriracha
- Castraveti si ridichii murate
- 250g castraveti mici
- 1 legatura ridichii
- 1 lingura seminte de mustar
- 2 linguri de pasta miso
- 500 ml otet de mere
Mod de preparare
1. Pentru muraturi, se pun castravetii si ridichiile intr-un borcan sterilizat. Se adauga semintele de mustar, miso si otetul in castron, apoi se toarna peste legume. Se lasa sa se raceasca timp de cel putin 1 ora.2. Se incinge cuptorul la 200C. Se pune albusul de ou intr-un castron si se amesteca. Se combina mei, condimentele italienesti, boia si ardei iute intr-un al doilea castron si se asezoneaza cu sare. Se trec bucatile de pui prin albus, apoi apoi prin amestecul de mei. Se repeta procesul pentru un dublu-strat. Se pune carnea de pui pe un gratar, pus peste o tava si se coace, timp de 40 de minute sau pana se rumenesc. Se scot din cuptor si se pulverizeaza cu ulei de masline. Se baga din nou la cuptor si se coc timp de inca 10 minute.
3. Intre timp, se combina iaurtul, usturoiul si Sriracha intr-un bol.
4. Se serveste puiul cu sosul de iaurt si legumele murate.