Timp total 1 oră și 15 minute
Ingrediente
- 1 400ml crema de nuca de cocos
- 1 400g naut
- 220g zahar pudra
- 1 lingura malai
- 2 linguri de sirop de artar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- fistic si flori comestibile, pentru a servi
Mod de preparare
1. Se pune crema de nuca de cocos in frigider si se raceste peste noapte. Se scurge nautul, pastrand apa. Se pune nautul intr-un recipient si se lasa la frigider pentru o alta utilizare. Se raceste apa din conserva de naut timp de 2 ore sau pana se raceste.2. Se incalzeste cuptorul la 150C si se tapeteaza doua tavi cu hartie de copt. Cand apa de la naut este rece, se transfera intr-un mixer si se amesteca timp de 8 minute pana cand amestecul se se intareste usor. Se adauga zaharul, cate o lingura, amestecand constant, timp de 15 minute sau pana cand zaharul se dizolva complet.
3. Se adauga malai. Folosind aproximativ 1/4 cana de amestec pentru o bezea, se formeaza bezele de 10cm care se pun in tava. Se pune in cuptor si se reduce temperatura la 100C. Se da la cuptor timp de 1 ora si 15 minute. Se opreste cuptorul si se lasa sa se usuce in cuptor timp de 4 ore sau peste noapte.
4. A doua zi, se pune crema de nuca de cocos intr-un mixer si se bate pana se intareste, apoi se adauga sirop de artar si esenta de vanilie. Se intinde peste bezele si se adauga fistic si flori.