Atunci când vrei să prepari ceva simplu și rapid, pastele te scot întotdeauna din încurcătură. Astăzi vă propunem o rețete pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și aromată: penne milaneze cu ciuperci, bacon și parmezan. 

Rețeta de penne milaneze combină câteva ingrediente care se regăsesc în mod obișnuit în rețetele de paste. Sigur că puteți face rețeta aceasta cu orice fel de paste vă plac sau aveți la îndemână în momentul respectiv, nu neapărat penne. 

Opțional, puteți înlocui parmezanul cu mozzarella și să gratinați la final pastele. Asta înseamnă că veți reduce timpul de fierbere, iar la final veți pune mozzarella peste paste și veți da la cuptor pentru 10 minute, cât să se topească. 

Penne milaneze (cu bacon și ciuperci)
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 200 g penne
  • 200 ml sos de roșii
  • 150 g șuncă sau bacon
  • 150 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • parmezan

Mod de preparare

Curățați și tocați ceapa, usturoiul și ciupercile. Puneți o oală cu apă și sare la fiert. Când apa dă în clocot, adăugați pastele și fierbeți-le conform instrucțiunilor de pe pachet.

Tăiați baconul cubulețe și puneți-l într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți totul 2-3 minute, după care puneți ciupercile feliate și amestecați. Mai lăsați pe foc 5-7 minute, timp în care ciupercile își vor lăsa apă, iar ceapa și usturoiul se vor înmuia. Lăsați până când s-a evaporat apa de la ciuperci.

Asezonați cu sare și piper, după care puneți sosul de roșii și mai lăsați pe foc câteva minute, până scade. Când pastele au fiert, scurgeți apa și puneți-le peste amestecul din tigaie. Amestecați bine totul și opriți focul.

Serviți cu busuioc proaspăt și cu parmezan ras, din belșug.

Poftă bună!