O porție de paste este oricând o alegere delicioasă și inspirată, pentru un prânz rapid sau chiar o cină în doi. Există atât de multe idei și combinații de paste cu sosuri, carne, pește sau fructe de mare, încât nu poți să spui vreodată că nu ai inspirație.

Astăzi vă propunem o rețetă de paste boscaiola, adică paste cu bacon, ciuperci și un sos cremos care să le învăluie. Rețeta originală este cu penne, dar sigur că le puteți înlocui cu orice fel de paste vă plac sau aveți la îndemână. 

Penne Boscaiola
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 8-10 felii de bacon
  • 2 căței de usturoi
  • 300 g ciuperci
  • 250 ml smântână lichidă
  • 2 linguri sos de roșii
  • 1/2 pahar de vin
  • 300 g penne
  • parmezan ras
  • busuioc pentru decor
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puneți o oală cu apă și puțină sare la fiert. Când dă în clocot, adăugați pastele și fierbeți-le conform instrucțiunilor de pe pachet.

Curățați și tăiați ciupercile felii. Tocați baconul fâșii sau cubulețe și tocați usturoiul mărunt.

Puneți baconul într-o tigaie pe foc și prăjiți-l până când devine crocant. Scoateți baconul din tigaie, adăugați uleiul, usturoiul și ciupercile. Căliți câteva minute, după care turnați vinul.

Asezonați cu sare și piper și lăsați să fiarbă până când vinul s-a evaporat. Adăugați smântâna lichidă și sosul de roșii și amestecați.

Mai lăsați pe foc până când sosul scade puțin și este legat. Puneți din nou baconul, pastele scurse de apă și amestecați.

Serviți pastele cu parmezan ras și busuioc proaspăt. Poftă bună!