Atunci când ai poftă de ceva dulce, dar nu ai timp, chef sau resursele necesare să prepari un desert complicat, aceste pere aromatizate cu sirop te vor scoate din încurcătură. Para este pusă în valoare de aromele și dulceața siropului și va arăta ca un desert de restaurant, cu efort și resurse minime. 

Pere aromatizate cu scorțișoară
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 4 pere
  • 2 portocale
  • 1/2 lămâie
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri zahăr
  • 2 batoane scorțișoară

Mod de preparare

Curățați perele, dar lăsați-le codița intactă. Faceți un sirop din: 450 ml apă, miere, zahăr, sucul de lămâie și cel de portocală și batoanele de scorțișoară.

Puneți pe foc și lăsați până când zahărul s-a topit și siropul dă în clocot. Adăugați perele și fierbeți la foc mic 20-25 de minute.

Scoateți perele pe o farfurie și continuați să fierbeți siropul până când începe să se lege. La final, ar trebui să arate ca o dulceață mai lichidă, dar să fie lipicios.

Pentru a servi, turnați câteva linguri de sirop peste fiecare pară, după ce s-a răcit puțin.

Serviți perele ca atare, cu frișcă sau cu o cupă de înghețată.

Poftă bună!