Aperitivele sunt o parte importanta a meselor festive, iar daca vrei preparate care par sofisticate, desi sunt usor de facut, reteta de mai jos e ideala.

Palmieri cu carne tocata
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 1 lingura de ulei de masline
  • 2 ceapa, fin tocata
  • 150g carne tocata pentru carnati
  • 150g carne tocata de porc
  • salvie proaspata, fin tocata (aproximativ 10 frunze)
  • 375g aluat foietaj

Mod de preparare

1. Se pune uleiul intr-o tigaie, apoi se caleste usor ceapa timp de 10 minute pana cand este moale. Se transfera intr-un bol sis e lasa sa se raceasca. Se adauga carnea de carnati, cea de porc si salvia, se asezoneaza si se amesteca bine.

2. Se intinde aluatul si se imprastie uniform cu amestecul de carne de porc, lasand o margine de 1 cm de jur imprejur. Se ruleaza, pe lungime, de la ambele capete, astfel incat sa se intalneasca la mijloc. Se lasa sa se raceasca in frigider timp de cel putin o ora.

3. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se taie in felii de aproximativ 7 mm grosime, apoi se aranjeaza intr-o tava tapetata cu foi de copt, lasand un spatiu de 5 cm intre ele. Se coc timp de 20-25 minute pana cand devin aurii si cresc. Se servesc calde.