Carnea de curcan este o alegere delicioasă și sănătoasă pentru a prepara o masă pentru întreaga familie. Puteți înlocui pieptul de pui cu piept de curcan în aproape orice rețetă și rezultatul va fi, garantat, unul delicios. 

Astăzi vă propunem să încercați o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Bucăți de piept de curcan într-o crustă aromată și crocantă de parmezan cu usturoi și pesmet. Puteți pregăti acest preparat pentru o cină în familie, alături de garnitura preferată sau o salată simplă și sănătoasă. 

Piept de curcan în crustă de parmezan și usturoi
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 500 g piept de curcan
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 50 g pesmet
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • 40 g parmezan
  • 1/2 linguriță paprika
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Filetați carnea de curcan astfel încât să obțineți bucăți de un centimetru grosime. Asezonați carnea cu sare și cu piper.

Într-o farfurie întinsă, amestecați pesmetul, parmezanul ras, paprika, pudra de usturoi și pătrunjelul uscat. Puteți înlocui pătrunjelul cu orice alte ierburi aromatice vă plac.

Puneți 2 lingurițe de ulei sau de unt într-o tigaie pe foc. Treceți fiecare bucată de carne prin amestecul din farfurie. Apăsați puțin, astfel încât fileurile de curcan să fie acoperite cât mai mult de amestecul de pesmet și parmezan.

Prăjiți fiecare bucată de carne în tigaia încinsă, 3-4 minute pe fiecare parte, până când s-a rumenit. Apoi, transferați bucățile de carne într-o tavă și dați la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când carnea este fragedă și pătrunsă la interior și crocantă și rumenită la exterior.

Serviți pieptul de curcan cu garnitura preferată, cu salată sau simplu.

Poftă bună!