Șnițelul de pui este una dintre cele mai populare rețete cu piept de pui și poate fi gătit în mai multe feluri, în funcție de bucătărie și de gusturi. Astăzi vă propunem o rețetă de piept de pui învelit în crustă de fulgi de porumb, crocant și aromat. Rumenită la cuptor, carnea de pui va rămâne fragedă și suculentă și nu va fi îmbibată de ulei, ca atunci când este prăjită.

Puteți face această rețetă pentru prânz sau cină, dar este ideală și de luat la pachet, pentru că este la fel de bun și rece. Puteți servi pieptul de pui în crustă de fulgi de porumb cu cartofi, piure, orez sau orice altă garnitură vă place sau cu salată. 

Piept de pui în crustă de fulgi de porumb, la cuptor
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 250 g fulgi de porumb
  • 2 lingurițe paprika
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriță praf de muștar
  • 1/2 linguriță praf de usturoi
  • lapte
  • unt

Mod de preparare

Tăiați pieptul de pui file-uri, după ce ați îndepărtat pielea și oasele. Bucățile de piept de pui nu trebuie să fie foarte groase. Folosiți un ciocan pentru șnițele pentru a le subția. Bateți carnea cu grijă, după ce ați acoperit-o cu folie alimentară.

Puneți laptele într-un bol. Puneți bucățile de pui și lăsați-le la frigider așa pentru o oră. Carnea trebuie să fie acoperită de lapte. Acest truc va ajuta puiul să se frăgezească. Veți observa cum carnea a absorbit o cantitate semnificativă din lapte după o oră.

Între timp, mărunțiți fulgii de porumb și amestecați-i cu condimentele. Puneți puțin unt într-o tavă și dați-o pentru câteva minute la cuptor, cât să se topească untul și să acopere uniform fundul vasului.

Scurgeți laptele care a mai rămas și treceți fiecare bucată de piept de pui prin amestecul de fulgi de porumb și condimente. Puneți bucățile de carne în tava unsă cu unt. În acest fel, carnea nu va fi uscată, ci va rămâne suculentă, dar nu va fi nici îmbibată în ulei.

Acoperiți tava cu o folie de aluminiu și dați la cuptor. După 20 de minute, îndepărtați folia, întoarceți carnea pe partea cealaltă și mai lăsați la cuptor încă 15-20 de minute.

Când carnea este gata, lăsați-o cinci minute să se răcească și serviți cu garnitura preferată sau sosurile preferate.

Poftă bună!