Puiul cu sos de portocale la cuptor este o cină rapidă și ușoară! Este gata în doar o oră și este plin de savoare!

Pui la cuptor cu sos de portocale

Ingredientele sunt simple, dar foarte aromate. Coaja de portocală combinată cu fulgii de ardei iute roșu adaugă și o iuțeală subtilă și dulce.

Și, din moment ce tot mai multă lume caută modalități de a mânca mai sănătos, asocierea acestui fel de mâncare cu broccoli fiert se potrivește perfect.

Rețeta de pui cu sos de portocale, la cuptor

Preparare 15 minute
Gătire 45 minute
Timp total 1 oră

Ingrediente

Pentru pui:

  • 500 de grame de piept de pui, tăiat în bucăți
  • 1/2 linguriță de piper măcinat
  • 1/2 linguriță de sare
  • 100 de grame de amidon de porumb
  • 2 ouă, bătute
  • 3 linguri de ulei

Pentru sosul de portocale:

  • 100 grame zahăr brun
  • 120 ml suc de portocale
  • 2 linguri de oțet de orez
  • 1 lingură de sos de soia
  • 1 linguriță de usturoi, tocat mărunt
  • 1 linguriță de fulgi de chilli roșu
  • 1 linguriță de coajă de portocală
  • 1 linguriță amidon de porumb
  • 1 linguriță de sare
  • 2 linguri de ceapă verde
  • 50 de grame de broccoli fiert

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade. Ungeți o tavă cu ulei (sau puneți hârtie de copt) și lăsați-o deoparte.

Puneți bucățile de pui într-un castron și asezonați cu sare și piper.

Treceți bucățile de pui prin amidonul de porumb și apoi înmuiați-le în amestecul de ou bătut.

Încălziți o tigaie cu ulei, adăugați bucățile de pui și gătiți-le până când se rumenesc, timp de 4-5 minute.

Între timp, luați un bol mediu și combinați ingredientele pentru sosul de portocale. Așezați puiul în vasul de copt pregătit, turnați sosul de portocale peste pui și dați la cuptor timp de 40 - 50 de minute.

La fiecare 15 minute, amestecați puiul și sosul și coaceți până când sosul se îngroașă și acoperă bine puiul.

Serviți puiul cald împreună cu orez, broccoli și ceapă verde deasupra.

Cum știi când puiul este gătit

Este extrem de important să știi că puiul este gătit complet. Cel mai simplu mod este de a verifica temperatura internă cu un termometru pentru carne.

Pentru ca puiul să fie considerat sigur pentru consum, termometrul pentru carne trebuie să arate cel puțin 75 de grade. Orice valoare mai mare este bună. Orice valoare mai mică înseamnă că mai este nevoie să stea la cuptor.

Cum păstrați resturile de pui

Resturile sunt întotdeauna o modalitate de a avea din nou o cină delicioasă! Tot ce trebuie să faceți este să le depozitați într-un recipient etanș și să le țineți în frigider. Ar trebui să rămână proaspăt timp de 2-3 zile.

Deoarece acest pui are o crustă crocantă, reîncălziți-l încet în cuptor.

De asemenea, puteți reîncălzi puiul în cuptorul cu microunde, dar să știți că această metodă nu îl va face crocant. Cu toate acestea, este o metodă mai rapidă de reîncălzire, astfel încât să îl puteți mânca și savura mai repede.