Aceasta placinta are o crusta Oreo, un strat de caramel sarat si un strat gros de ganache de ciocolata acoperit cu sare de mare!
Timp total 45 minute
Ingrediente
- 25 biscuiti Oreo, zdrobiti
- 5 linguri de unt topit
- 230g caramele
- 1 cana + 4 linguri de frisca
- 1/4-1/2 lingurita sare Kosher
- 1 cana nuci pecan tocate, prajite
- 2 cani fulgi de ciocolata neagra
- Sare de mare pentru finisare
Mod de preparare
1. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.2. Se amesteca biscuitii Oreo zdrobiti cu unt topit, apoi se preseaza pe baza tavii si pe partile laterale. Se lasa sa se raceasca.
3. Se pun caramelele si 4 linguri de frisca intr-un bol mediu. Se incalzeste la putere mare timp de 2-3 minute, amestecand la fiecare 30 de secunde, pana cand amestecul este neted. Se adauga sare dupa gust, apoi nuci pecan, apoi se distribuie uniform peste baza de biscuiti.
4. Se pun chips-urile de ciocolata si restul de 1 cana frisca intr-un castron mare. Se incalzeste la putere mare timp de aproximativ 1 minut, apoi se amesteca pana cand ciocolata s-a topit, iar amestecul este neted. Se intinde uniform peste stratul de caramel.
5. Se presara cu sare mare de mare si se raceste aproximativ 2 ore. Se scoate de la frigider cu 10 minute inainte de servire.