Un deliciu irezistibil, gata in doar 40 minute.

Prajitura Cu Ananas Si Cirese
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 100 ml unt topit
  • 150 grame zahar
  • 250 grame faina
  • 200 ml lapte
  • 100 grame zahar brun
  • 200 ml suc de ananas
  • 40 grame praf de budinca cu gust de vanilie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/3 lingurita bicarbonat de sodiu
  • rondele de ananas
  • 10-15 cirese
  • 3 oua
  • 1/3 pahar ulei rafinat
  • putina sare

Mod de preparare

1. Blatul. Amestecati făina, sarea, zaharul, praful de copt si bicarbonatul. Apoi adaugati ouale, sucul de ananas si uleiul si mixati bine amestecul.
In alt bol amestecati laptele cu praful de budinca si adaugati in compozitia blatului, continuand sa mixati.

2. Topiti untul si turnati-l in forma de copt, apoi adaugati zaharul brun si imprastiati-l uniform.

3. Tăiati rondelele de ananas in jumatati si aranjati-le in tava, iar intre feliile de ananas adăugati cate o cireasa.

4. Turnati aluatul in forma de copt peste fructe si dati la cuptor pentru 30 de minute la temperatura de 175 grade Celsis.

5. Cand este gata lasati putin sa se raceasca si rasturnati prajitura pe o farfurie.