Berea din aceasta reteta de prajitura cu ciocolata o face umeda, dar pufoasa. Serveste acest desert la o petrecere sau aniversare.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- ulei de floarea-soarelui
- 260ml bere neagra
- 250g unt
- 100g ciocolata neagra (70% cacao), taiata in bucati
- 50g cacao
- 200g zahar pudra
- 200g zahar brun
- 2 oua
- 150g iaurt grecesc
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 280g faina
- 2 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- Pentru topping:
- 200g crema de branza
- 80g zahar pudra
- 200ml smantana
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de tort si se tapeteaza cu hartie de copt. Intr-o tigaie mare, se incalzeste usor berea, untul si ciocolata pana cand untul si ciocolata s-au topit.2. Se amesteca cacao si zahar intr-un castron mare. Se toarna amestecul de ciocolata treptat, amestecand bine cu ajutorul unui tel, apoi se adauga ouale. Se bate pana cand este gros si neted, apoi se adauga iaurt, vanilie, faina si bicarbonat de sodiu.
3. Se toarna aluatul in tava si se coace timp de 1 ora sau pana cand un bat introdus in centru iese curat. Se lasa timp de 5 minute, apoi se scoate pe un platou sa se raceasca.
4. Intre timp, intr-un castron mare, se bat ingredientele pentru topping cu un mixer electric pana cand se amesteca bine, pana cand glazura devine usor rigida.Se pune deasupra prajiturii.