Combinatia perfecta intre ciocolata cremoasa si jeleu racoritor, intr-un desert fin.
Timp total 20 minute
Ingrediente
- 3 foi de gelatina
- 75 ml sirop de fructe de padure
- 150g afine
- 125g de ciocolata alba, in bucati
- 284ml smantana
Mod de preparare
1. Se pun 2 de foi de gelatina intr-o farfurie putin adanca si se acopera cu apa rece. Se lasa sa se inmoaie timp de aproximativ 5 minute. Se amesteca siropul de soc cu 300ml de apa calda. Se stoarce excesul de apa din foile de gelatina si se amesteca in sucul de fructe pana se topesc complet. Se imparte amestecul se suc in 6 matrite in care au fost puse afinele. Se lasa sa se raceasca, apoi se pun in frigider pentru a se intari complet pentru aproximativ o ora.2. Intre timp, se inmoaie foaia de gelatina ramasa in apa rece. Se aseaza bucatile de ciocolata alba si smantana intr-un castron asezat peste o cratita de apa fierbinte si se incalzeste delicat pana cand ciocolata se topeste si este neteda si cremoasa. Se stoarce apa din foaia de gelatina si se amesteca in crema de ciocolata pana la topire. Se lasa deoparte sa se raceasca complet.
3. Cand amestecul este racit, se pune peste jeleul intarit si se lasa la frigider pentru inca 4 ore sau peste noapte pentru a se intari complet.
4. Se rastoarna pe platouri si se servesc.