O prajitura usoara, cu arome subtile, pe care o poti incerca intr-o dupa-amiaza linistita.
Timp total 1 oră și 15 minute
Ingrediente
- 1 dovlecel mic
- 75g unt
- 75g miere
- 75g zahar
- 1/2 baton de vanilie
- 2 oua
- 1/2 lamaie - sucul
- 190g faina
- 40g migdale prajite, tocate fin
- 2 linguri iaurt natural
- Pentru glazura:
- 25g unt, foarte moale
- 100g crema de branza
- 100g zahar pudra
- coaja de lamaie, rasa
- 1 lingura de suc de lime
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de chec si se tapeteaza cu hartie de copt.2. Se rade dovlecelul si se lasa deoparte timp de 5 minute. Se stoarce excesul de lichid si se lasa deoparte.
3. Se bat untul, mierea, zaharul, vanilia si ouale. Se adauga suc de lamaie - nu va faceti griji daca se taie. Se combina faina cu dovleceii si migdalele. Se incorporeaza amestecul de unt si iaurtul. Daca aluatul este rigid, se adauga mai mult iaurt. Se toarna in tava si se coace timp de 50 de minute, sau pana cand capata o culoare aurie. Se intoduce o scobitoare - daca este curata, prajitura este gata, daca nu, se gateste inca 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca in tava.
4. Intre timp, pentru a face glazura, se pun untul si branza, apoi se adauga sucul de lime si zaharul. Se lasa sa se raceasca.
5. Se imprastie glazura peste prajitura. Se stropeste cu putin suc de lime si se taie in felii.