Dacă vă place salata de vinete, trebuie să o încercați și pe cea de dovlecei. Se face ușor, este delicioasă și este o alegere nemaipomenită, mai ales vara, pentru a fi savurată alături de pâine și roșii proaspete.

Salată de dovlecei cu maioneză și usturoi

Combinația de dovlecei cu maioneză și usturoi este una foarte gustoasă, pentru că gusturile și texturile se combină perfect. În plus, este o salată ușoară și răcoritoare, pe care o puteți prepara pentru o masă rapidă sau pe post de aperitiv.

Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei
  • 2-3 căței de usturoi
  • 150 g maioneză
  • 100 g smântână
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curățați dovleceii și tăiați-i în cubulețe potrivite. Puneți o oală cu apă la fiert și fierbeți dovleceii la abur, folosind un accesoriu special sau o strecurătoare metalică. Lăsați să fiarbă așa 15-20 de minute, având grijă ca dovleceii să nu atingă apa care fierbe.

După ce dovleceii s-au răcit puțin, îi veți pasa cu ajutorul unui dispozitiv pentru piure. Puneți pasta de dovlecei într-o strecurătoare și lăsați să se scurgă excesul de apă din ei, aproximativ 30 de minute.

Când dovleceii s-au scurs, puneți maioneza și smântâna peste ei. Adăugați cățeii de usturoi zdrobiți, zeama de lămâie, sare și piper după gust. În funcție de preferințe, puteți pune mai multă sau mai puțină maioneză, la fel și usturoi.

Când salata este gata, o puteți pune la frigider pentru o oră, pentru a o servi rece.

Poftă bună!