Daca esti un iubitor al ginului tonic, atunci aceasta prajitura va deveni desertul tau preferat.

Prajitura cu Gin tonic
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 225g unt, la temperatura camerei
  • 275g zahar pudra
  • 2 lime - coaja si sucul
  • 3 oua, batute
  • 210g iaurt
  • 330g faina
  • 100ml gin
  • 100ml apa tonica
  • 100g zahar granulat

Mod de preparare

1.Se incalzeste cuptorul la 160C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt.

2. Se pune untul intr-un vas si se adauga zaharul pudra. Se adauga coaja de lime si, folosind un mixer, se bate bine.

3. Se adauga ouale si iaurtul, apoi se amesteca din nou. Se incorporeaza faina si se toarna amestecul in tava.

4. Se lasa la cuptor timp de 45 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.

5. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava timp de 10 minute. Intre timp, se pune zaharul granulat intr-o tigaie cu ginul, apa tonica si lime. Se da in fiert, apoi se lasa sa fiarba timp de 3-4 minute pana cand zaharul se dizolva. Se ia de pe foc.

6. Folosind o furculita, se inteapa partea superioara a prajiturii din loc in loc. Se toarna jumatate din siropul de gin peste tort si se lasa sa se inmoaie. Dupa cateva minute, se toarna si siropul ramas.

7. Se presara cateva linguri de zahar granulat deasupra, apoi se scoate din tava.