Dulciurile cu fructe sunt ideale pe timpul verii, iar aceasta tarta acrisoara iti va satisface imediat pofta de "ceva bun".

Tarta cu gin si mure
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 2kg mure
  • 75ml gin
  • 250g zahar
  • 6 linguri de malai
  • 1 galbenus de ou, batut
  • smantana
  • Pentru aluat:
  • 200g unt
  • 400g faina
  • 50g zahar
  • sare
  • 1 ou

Mod de preparare

1. Se pun murele intr-o tigaie, cu ginul si zaharul. Se lasa la foc mic si se fierbe timp de 10 minute pana cand se formeaza aproximativ 1 litru de suc. Se scurg murele, pastrand sucurile deoparte, apoi se lasa sa se raceasca complet. Se pun sucurile in tigaie si se reduc la un sirop gros. Odata ce murele s-au racit, se amesteca cu malaiul.

2. Pentru aluat, se amesteca untul cu faina, 50g zahar si putina sare intr-un blender pana cand amestecul seamana cu pesmetul. Apoi se adauaga trepatat apa rece, pana cand se formeaza un aluat. Se pune pe o suprafata pudrata cu faina si se imparte in doua (aproximativ doua treimi si o treime), apoi se formeaza fiecare bucata de aluat intr-un disc. Se infasoara fiecare disc in folie, apoi se racesc timp de 30 de minute.

3. Se incalzeste cuptorul la 210C. Se scoate bucata de aluat mai mare din frigider. Se intinde pana la 0,5 cm grosime pe o suprafata pudrata cu faina, apoia se pune intr-o tava de tarta. Se adauga murele si se pune in frigider.

4. Se intinde a doua bucata de aluat intr-un cerc. Se scoate tava de la frigider si se umezesc usor marginile aluatului. Se adauga al doilea cerc de aluat, presand usor marginile cu degetele pentru a sigila. Cu un cutit ascutit, se fac cateva fante si o gaura in partea de sus. Se perie cu galbenusul de ou batut. Se raceste in frigider timp de 10 minute.

5. Se coace timp de 45 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in vas timp de 2-3 ore, astfel incat umplutura se poate ingrosa. Se serveste cu frisca.