O prajitura ce combina aromele de nuci si gin cu toate mirodeniile care amintesc de Craciun.
Timp total 1 oră și 50 minute
Ingrediente
- 650g amestec de fructe uscate si stafide
- 100g cirese uscate
- 1 portocala - coaja si sucul
- 150ml gin
- 225g unt
- 250g zahar brun
- 1 lingura de melasa
- 4 oua, batute
- 250g faina
- 2 lingurite de scortisoara
- 2 lingurite de mirodenii amestecate
- 100g de nuci, tocate
Mod de preparare
1. Se pun toate fructele uscate intr-un castron mare, apoi se adauga coaja de portocale, sucul si 150ml gin. Se acopera si se lasa sa se inmoaie peste noapte.2. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de tort cu unt, apoi se tapeteaza cu hartie de copt, inclusiv pe partile laterale. Se pune deoparte.
3. Folosind un mixer electric, se bat untul si zaharul, intr-un vas, pana cand are o textura cremoasa, apoi se adauga melasa. Se adauga ouale batute, putin cate putin, amestecand bine fiecare adaugare. Se adauga faina si mirodeniile, apoi se amesteca pana cand se transforma intr-un aluat neted. Se adauga fructele inmuiate si fructele inmuiate in gin, amestecand pana se combina.
4. Se pune aluatul in tava de tort, netezind suprafata. Se coace timp de 75-90 de minute, pana cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata. Daca incepe sa se rumeneasca prea tare, se acopera cu hartie de copt.
5. Se scoate din cuptor. Se fac cateva intepaturi in partea de sus a prajiturii, apoi se toarna 1 lingura de gin. Dupa ce se raceste, se scoate prajitura din tava si se impacheteaza in hartia de copt si se pastreaza intr-un vas etans.
6. Se imbiba o data pe saptamana cu o lingura de gin, pana cand se se consuma.