Este cocktailul preferat, transformat intr-o prajitura cremoasa. Ce poti sa-ti doresti mai mult?
Timp total 55 minute
Ingrediente
- 4 oua
- 165g zahar pudra
- 1 lingurita coaja de lamaie, rasa fin
- 185ml suc de lamaie
- 150ml smantana lichida
- 60ml gin
- Pentru baza:
- 200g faina
- 35g zahar pudra
- 75g unt
- 2 lingurite coaja de lamaie, rasa
- 1 ou galbenus de ou
- 60ml apa tonica
- Sirop de gin tonic:
- 150g zahar pudra
- 250ml apa tonica
- 2 lamai - coaja rasa foarte subtire si sucul
- 60ml gin
- 5 boabe de ienupar, usor zdrobite
Mod de preparare
1. Pentru aluat, se pun faina, zaharul pudra, untul si coaja de lamaie intr-un mixer si se amesteca pana cand amestecul se aseamana cu pesmetul. Se adauga galbenusul de ou si apa tonică si se amesteca din nou pana cand amestecul se aduna. Se inveleste aluatul in folie de plastic si se raceste timp de 30 de minute.2. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava.
3. Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina pana ajunge la 5 mm grosime si se pune in tava. Se lasa deoparte inca 15 minute.
4. Se inteapa aluatul cu furculita, apoi se acopera cu hartie de copt si se umple cu orez nefiert. Se coace timp de 10 minute, apoi se scoate hartia si orezu si se mai lasa la cuptor timp de inca 5 minute sau pana cand aluatul este auriu. Se lasa sa se raceasca.
5. Se bat ouale, zaharul pudra, coaja de lamaie si sucul, smantana si ginul impreuna pana se omogenizeaza. Se toarna umplutura in tava, peste aluatul racit si se coace timp de 20-25 de minute.
6. Intre timp, pentru a face siropul, se pune zaharul, apa tonica si zeama de lamaie intr-o tigaie la foc mic, amestecand pentru a dizolva zaharul. Se adauga gin si boabe de ienupar si se fierbe timp de 5-10 minute, pana cand se ingroasa usor. Se pune coaja de lamaie in apa care fierbe timp de 2 minute, apoi se scurge si se adauga peste sirop. Se fierbe la foc mic inca 5 minute. Se raceste complet.
7. Se scot boabele de ienupar din siropul de gin tonic, apoi se pune peste tarta si se serveste.