O prajitura care combina perfect ciocolata si berea.
Timp total 55 minute
Ingrediente
- 250g unt
- 200g zahar brun
- 100g ciocolata neagra
- 2 oua
- 200ml Guinness
- 275g faina
- 30g pudra de cacao
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- Pentru glazura:
- 200g crema de branza
- 75g zahar pudra
- 1 lingurita extract de vanilie
- 4 linguri iaurt gras
- 125g ciocolata alba
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180 C. Se unge o tava de tort.2. Se bate untul cu zaharul pana devine pal si pufos - aceasta poate dura aproximativ 5 minute. Treptat, se adauga ciocolata topita pana se omogenizeaza, apoi se adauga ouale, pe rand.
3. Treptat, se adauga Guinness si se amesteca, pana cand aluatul devine neted. Se cerne faina, pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, apoi se adauga, cu grija, in amestecul de ciocolata.
4. Se toarna amestecul in tava de tort si se coace timp de 35-40 minute, pana cand un bat infipt in aluat iese curat. Se lasa sa se raceasca, apoi se scoate pe o placa de tort.
5. Pentru glazura, se bate crema de branza, zaharul pudra si extractul de vanilie impreuna pana la omogenizare, apoi se adauga crema de ciocolata topita. Se intinde uniform peste tort si se serveste.