O prajitura pe care trebuie neaparat s-o incerci vara asta, pentru a profita din plin de vitaminele din afine.
Timp total 1 oră și 5 minute
Ingrediente
- 150g unt, taiat in cuburi
- 200g faina
- 100g malai
- 150g zahar pudra
- 1 portocala - coaja ras fin
- 1 ou, batut
- 1 lingura suc de portocale
- 1 lingura de zahar
Pentru umplutura:
- 350g afine proaspete
- 25g zahar pudra
- 2 lingurite cu varf malai
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava cu un pic de unt si se tapeteaza cu hartie de copt.2. Se pun faina si untul intr-un blender, cu un varf de cutit de sare si se amesteca pana cand capata textura unui pesmet fin. Se adauga malaiul, zaharul pudra si coaja de portocala si se amesteca din nou.
3. Se combina oul cu suc de portocale, se adauga in blender si se amesteca din nou. Se pune amestecul pe o suprafata si se framanta pentru scurt timp pana se transforma intr-un aluat.
4. Se taie 250g de aluat, se inveleste in folie si se pune in frigider timp de 30 de minute. Cu mainile pudrate cu faina, se preseaza restul aluatului in tava pregatita, inclusiv 2cm pe partile laterale.
5. Se imprastie afinele peste aluat si se presara cu 25g zahar si mamaliga. Se itinde bucata de aluat pastrata sub forma unui disc de 23cm si se aseaza peste afine. Se preseaza marginile aluatului impreuna pentru a sigila, apoi se increteste cu degetele. Se presara cu zahar.
6. Se coace timp de 40-45 minute, pana capata o culoare aurie. Se scoate si se raceste in tava timp de 20 minute, apoi se transfera si se lasa sa se raceasca complet.