Pare un preparat sofisticat, insa e foarte simpu de facut si este perfect pentru sarbatori.
Timp total 8 ore
Ingrediente
- 450g dulceata de afine
- 1/2 cana de suc de afine
- 1 lingurita pudra de mustar
- 1/4 lingurita cuisoare
- 1,7kg muschi de porc
- 2 linguri de amidon de porumb
- 2 linguri de apa rece
- sare
Mod de preparare
1. Se zdrobesc afinele din dulceata cu o furculita. Se adauga sucul de afine, mustar si cuisoare.2. Se pune muschiul de porc intr-o tava mare. Se toarna amestecul de sos de afine peste friptura.
3. Se gateste la 135C timp de 6-8 ore, sau pana cand carnea este frageda. Se ia friptura din cuptor si se pastreaza calda.
4. Cu o lingura, se scoate grasimea din tava. Se toarna 2 cani de lichid (se adauga apa pentru a completa, daca este necesar) intr-o cratita mica. Se da in fiert. Se amesteca amidon de porumb cu apa rece, pentru a face o pasta; se adauga treptat in sosul de pe foc. Se gateste, amestecand constant, pana cand se ingroasa. Se adauga sare dupa gust. Se serveste cu friptura.