Un desert usor si clasic, dar care a fost reinventat prin cateva ingrediente aromate.

Prajitura Cu Mere Si Vanilie
Timp total 35 minute

Ingrediente

185g unt 2/3 cana zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 3 oua 1 1/2 cana faina 1/3 cana lapte 1 mar rosu, taiat in felii subtiri 20g unt, topit 1 lingura de zahar Crema de vanilie: 2 linguri crema de vanilie (pudra) 1/4 cana zahar pudra 1 cana lapte 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

1. Pentru a face crema de vanilie, se combina pudra si zaharul in cratita, la foc mediu. Treptat, se adauga lapte pana la omogenizare. Se gateste, amestecand, timp de 3-4 minute sau pana cand amestecul fierbe si se ingroasa. Se ia de pe foc. Se adauga vanilie. Se acopera cu folie de plastic pentru a preveni formarea unei coji. Se lasa sa se raceasca.

2. Se incinge cuptorul la 180C. Se unge o tava de tort si se tapeteaza cu hartie de copt.

3. Cu ajutorul unui mixer electric, se bate untul cu zahar pudra si vanilie pana cand compozitia capata o textura pufoasa. Se adauga oua, pe rand, amestecand dupa fiecare adaugare. Se cerne faina in amestec. Se adauga lapte. Se pune jumatate din amestec in tava preparata. Se amesteca crema de vanilie pana la omogenizare. Se raspandeste crema peste amestecul de tort, apoi se toarna cealalta jumatate a compozitiei, netezind suprafata. Se aranjeaza feliile de mere pe partea de sus a aluatului. Se unge cu unt topit. Se presara cu zahar.

4. Se da la cuptor timp de 1 ora si 10 minute sau pana cand un bat introdus in centru iese curat. Se lasa in tava timp de 10 minute. Se serveste cald sau la temperatura camerei, stropit cu zahar.