Redescoperă plăcerea de a găti cu această rețetă simplă de melci cu mere și scorțișoară. Un desert perfect, plin de arome calde și reconfortante.

Melci cu mere și scorțișoară. Rețetă dulce și aromată

Cinnamon rolls sunt foarte populare în America de Nord și în țările nordice europene. Rulourile cu scorțișoară sunt făcute dintr-un aluat dulce, care este umplut cu un amestec de zahăr, unt și scorțișoară. După ce sunt rulate, sunt tăiate în bucăți și coapte până devin aurii. De obicei, sunt acoperite cu o glazura de brânză cremoasă sau glazură de vanilie.

Melcii cu mere și scorțișoară sunt o variantă delicioasă și puțin diferită a clasicelor cinnamon rolls. Deci, dacă îți plac rulourile cu scorțisoară, atunci cu siguranță vei fi încântat de această rețetă care adaugă un twist proaspăt - merele. În loc de umplutura clasică cu scorțișoară, sunt umpluți cu mere tocate, scorțișoară și nuci.

Ce e interesant la această rețetă este că poți să te joci cu ingredientele în funcție de preferințe. De exemplu, nucile pecan coapte adaugă o aromă deosebită, dar dacă nu ai nuci pecan sau pur și simplu preferi altceva, poți folosi orice tip de nuci îți plac. În plus, folosirea nucilor este complet opțională, deci dacă nu ești fan nuci, poți sări peste acest pas.

Un alt element opțional, dar care aduce un gust sublim desertului, este glazura de cremă de brânză. Americanii adoră să servească acest tip de desert cu glazură. Dar, la fel, și acest pas este opțional.

Rețeta de melci cu mere și scorțișoară

Ingrediente

Pentru aluatul de brioșă

  • 250 ml lapte, călduț
  • 565 grame făină albă
  • 100 grame unt nesărat, la temperatura camerei
  • 50 grame zahăr granulat
  • 2,5 lingurițe drojdie uscată activă
  • 2 ouă mari, la temperatura camerei
  • 1/4 linguriță sare

Pentru umplutura de mere

  • 850 grame mere - cam patru mere medii, curățate de coajă, fără sâmburi și tăiate cubulețe
  • 30 grame unt nesărat
  • 80 grame zahăr granulat
  • 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1/4 linguriță sare kosher
  • 1 lingură amidon de porumb

Pentru umplutura de zahăr brun și scorțișoară

  • 100 grame unt nesărat, la temperatura camerei
  • 150 grame zahăr brun
  • 2 linguri plus 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1/4 linguriță sare

Nuci pecan coapte (opțional)

  • 125 grame nuci pecan

Pentru glazura de cremă de brânză (opțional)

  • 100 grame unt nesărat, la temperatura camerei
  • 200 grame cremă de brânză, la temperatura camerei
  • 250 grame zahăr pudră, cernut
  • 1-2 linguri smântână pentru frișcă
  • 1/4 linguriță sare

Mod de preparare

Prepararea aluatului de brioșă

Pune laptele călduț, 25 grame din zahăr și drojdia într-un castron și amestecă. Lasă să stea 10-15 minute sau până devine spumos.

În vasul unui mixer cu cârlig pentru aluat, pune făina, sarea și restul de zahăr și amestecă puțin.

Adaugă amestecul de lapte și ouă la ingredientele uscate și mixează la viteză mică 2-3 minute. Crește viteza mixerului la mediu și mixează încă 5 minute. Adaugă untul treptat, așteptând să se încorporeze înainte de a adăuga următoarea bucată. Mixează încă 7-10 minute până când aluatul devine neted și moale.

Modelează aluatul într-o bilă și pune-l într-un castron. Acoperă castronul cu folie de plastic și pune-l în frigider cel puțin 2 ore sau peste noapte, până își dublează volumul. Alternativ, poți să-l lași la un loc călduros până își dublează volumul, 45 minute până la o oră.

Cum prepari umputura de mere

Topește untul într-o tigaie mare la foc mediu. Adaugă merele, zahărul, scorțișoara și sarea, și gătește, amestecând des, până când merele sunt moi, 3-5 minute.

Adaugă amidonul de porumb și amestecă bine, apoi continuă să gătești până când amestecul se îngroașă.

Nuci pecan coapte

Încălzește cuptorul la 180 de grade. Tapetează o tavă mică cu hârtie de copt și așază nucile pecan pe ea.

Coace nucile pecan aproximativ 10 minute, agitând ocazional, până devin maronii deschis și prăjite uniform.

Transferă într-un recipient și păstrează-le la temperatura camerei.

Cum prepari umplutura de zahăr brun și scorțișoaă

Pune untul, zahărul brun, scorțișoara și sarea într-un bol mic. Amestecă bine.

Asamblare și coacere

Unge o tavă de copt (23cm x 33cm) sau tapeteaz-o cu hârtie de copt.

Întinde aluatul pe o suprafață (presărată ușor cu făină) într-un dreptunghi (ideal 60cm x 40cm), păstrând marginile drepte pe cât posibil. Întinde umplutura de zahăr brun și scorțișoară, asigurându-te că e repartizată uniform pe toată suprafață.

Adaugă umplutura de mere pregătită. Întinde umplutura de mere uniform. Taie nucile pecan prăjite mărunt și presară-le peste umplutura de mere.

Acum rulează strâns aluatul. Odată ce ai rulat aluatul, folosește un cuțit pentru a-l tăia în bucăți egale. Vei dori ca fiecare bucată să aibă aproximativ aceeași dimensiune, ca și când fiecare ar reprezenta o secțiune mică a casei unui melc. În acest fel te asiguri că rulourile tale vor avea un aspect uniform și apetisant, fiecare având o spirală frumoasă și distinctă la interior, asemănătoare cu modelul natural al unui melc.

Așază-le una lângă alta bucățile pe o tavă tapetată cu hârtie de coppt, lăsând spațiu între ele.

Acoperă ușor tava cu folie de plastic și lasă să crească timp de 45 de minute până la o oră, sau până devin pufoase și rămâne o mică adâncitură atunci când sunt atinse ușor cu degetul.

În timp ce rulourile cresc, preîncălzește cuptorul la 180 de grade.

Coace rulourile timp de 35-40 de minute, sau până devin maro auriu închis. Scoate-le din cuptor și lasă-le să stea 15 minute înainte de a adăuga glazura de brânză.

Pentru glazura de cremă de brânză

Pune untul și crema de brânză în vasul unui mixer cu paletă. Mixează la viteză medie până se combină bine. Adaugă zahărul pudră, smântâna pentru frișcă și sarea, și bate până devine ușor și pufoasă.

Întinde-o pe rulourile de scorțișoară în timp ce sunt încă ușor calde.

Păstrează rulourile rămase într-un recipient ermetic la temperatura camerei. Reîncălzește-le în cuptorul cu microunde înainte de servire.