O prajitura care iti va aduce aminte de copilarie.
Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
- 125g unt
- 2 linguri de zahar pudra
- 150g faina
- 2 oua
- 310g zahar brun
- 200g nuci, prajite
- 90g nuca de cocos deshidratata
- 2 linguri miere
- cacao
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, inclusiv marginile.2. Se amesteca untul cu zahar pudra si 150 g faina pana cand se formeaza un aluat moale. Se preseaza aluatul in tigaie, apoi se coace timp de 15-20 de minute pana cand are o culoare aurie.
3. Intre timp, se bat ouale si zaharul brun timp de 3 minute, sau pana se ingroasa. Se taie nucile pe jumatate din nucile si se adauga la amestecul de ou, impreuna cu nuca de cocos, 1/4 lingurita sare si 2 linguri de faina. Se amesteca pentru a combina. Se imprastie amestecul peste aluat, apoi se baga la cuptor si se coace timp de 35-40 minute.
4. Intre timp, se topeste mierea intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga restul de 100g nuci. Se gateste, agitand, timp de 2 minute sau pana se caramelizeaza. Se transfera intr-o tava captusita cu hartie de copt, apoi se sparg.
5. Se servesc feliile acoperite cu nuci caramelizate si cacao.