Timp total 45 minute
Ingrediente
- 150g zahar brun
- 3 oua
- 75ml ulei de masline
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita cuisoare
- 1 pastaie de vanilie
- 170g faina
- 50g faina de migdale
- 100ml lapte de migdale
- 50g stafide, inmuiate in rom timp de 30 de minute
- 3 pere, decojite si taiate in opt
- zahar pudra cu scortisoara
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava si se tapeteaza cu faina, scuturand excesul.2. Se bate zaharul cu ouale pana devine pufos; se adauga ulei, condimente, vanilie, faina si faina de migdale. Se toarna laptele de migdale si se amesteca usor pentru a crea un aluat. Se scurg stafidele, se stoarce orice lichid in exces, si se adauga la aluat, impreuna cu bucati de pere tocate.
3. Se pune aluatul in tava si se coace timp de 35-40 minute sau pana capata o culoare aurie.
4. Se raceste la temperatura camerei timp de 20 de minute, apoi se transfera pe un platou sa se racească complet.
5. Se servesc pudrate cu zahar amestecat cu scortisoara si un espresso, in adevaratul stil italian.