O prajitura care e gata aproape fara nici un efort.
Timp total 6 ore și 30 minute
Ingrediente
- 10 portocale mari
- 450g blat de tort, taiat in felii groase de 2 cm
- smantana
- Sirop caramel:
- 1 cana de zahar alb
- 1/2 cana apa
Mod de preparare
1. Se curata portocalele, eliminand coaja si pielea. Se pun feliile intr-un vas termorezistent.2. Pentru a face siropul de caramel, se pun zaharul si apa intr-o cratita, la foc mediu. Se amesteca in mod constant timp de 5 minute sau pana cand zaharul s-a dizolvat. Se da in fiert, apoi se reduce focul si se lasa sa fiarba timp de 15-20 de minute sau pana cand siropul devine auriu. Se ia de pe foc.
3. Se toarna siropul peste portocale. Se lasa sa se raceasca. Se acopera si se baga la frigider timp de 6 ore. Cu ajutorul unei linguri, se pun portocalele deasupra feliilor de blat de tort. Se servesc cu smantana.