Incearca aceasta reteta de prajitura cu migdale, facuta cu portocale si lamai pentru o aroma de citrice.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- unt
- 6 oua, separate
- 225g zahar
- 230g migdale macinate
- 2 portocale - coaja rasa
- 1 lamaie - coaja rasa
- Pentru sirop:
- 50g zahar
- 1 portocala - sucul
- 1 lamaie - sucul
- 1 anason
- 1 baston mare de scortisoara
- 2 pastai de cardamom, usor zdrobite
- Pentru salata de portocale:
- 4 portocale
- 2 linguri de zahar pudra
- 1 rodie (optional)
- frunze de menta proaspete, pentru a decora
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de tort si se tapeteaza cu hartie de copt. Se pun galbenusurile de ou si 225g de zahar intr-un castron mare. Folosind un mixer, Se bate cateva minute pana cand este palid si gros. Se adauga migdalele si coaja. Va fi destul de rigid in acest stadiu.2. Intr-un castron separat, se bat albusurile de ou cu zahar pana devin rigide. Se adauga un pic in amestecul de migdale pentru a-l slabi, apoi se incorporeaza restul si se amesteca pana se combina. Se toarna in tava si se coace timp de 45 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul tortului iese curata. Se raceste in tava, apoi se scoate pe un platou.
3. Intre timp, pentru a face siropul se pun zaharul si sucurile de fructe intr-o cratita mica cu mirodeniile si se lasa pe foc pana cand zaharul se dizolva. Se da in fiert si se fierbe timp de 5 minute, pana cand se topeste. Se lasa sa se raceasca usor.
4. Pentru salata de portocale, se taie partea superioara si cea inferioara din fiecare portocala, se decojeste, apoi se taie pulpa orizontal, in felii subtiri si se suprapun pe un platou. Se presara cu zahar si putin suc de lamaie.
5. Se curata rodia si se scot semintele. Se pun deoparte.
6. Se inteapa prajitura, din loc in loc, si se toarna siropul, dandu-i timp sa se inmoaie.
7. Inainte de servire, se imprastie semintele de rodii peste salata si se serveste cu felii de prajitura.