O prajitura aromata, care poate fi pastrata in frigider timp de pana la cinci zile.
Ingrediente
- unt
- 2 portocale
- 6 oua
- 150g malai
- 150g migdale
- 250g zahar pudra
- 1 lingurita frunze de rozmarin, tocate
- 1 lingurita zahar
- Pentru sirop:
- 100g zahar pudra
- 3 linguri lichior de portocale
- 1 lingurita frunze de rozmarin, tocate marunt
- 1 portocala - coaja rasa
Mod de preparare
1. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt. Se pune portocala intreaga intr-o cratita mare cu apa, se aduce la fierbere si se fierbe timp de 1 ora, pana se inmoaie. Se ia de pe foc, se raceste, apoi se taie pe jumatate si se scot samburii.2. Se incalzeste cuptorul la 180. Se zdrobesc jumatatile de portocala, cu tot cu coaja, cu ajutorul unui robot de bucatarie, pana se trasnforma intr-un piure. Se adauga ouale, malaiul, migdalele, zaharul si rozmarinul.
3. Se pune in tava si se presara cu zahar. Se da la cuptor timp de 1 ora, pana cand prajitura este crescuta si aurie.
4. Pentru sirop, se dizolva zaharul in 100ml de apa fierbinte intr-o cratita. Se fierbe timp de 5 minute. Se ia de pe foc. Se adauga lichior, rozmarin si coaja de portocala.
5. Se lasa sa se raceasca prajitura in tava, apoi se stropeste cu sirop. Se taie si se serveste.