Un desert cu ciocolata si smochine, servit alaturi de un sos cremos.

Prajitura Cu Smochine Si Crema De Zahar Brun
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 200g ciocolata neagra, rupta in bucati
  • 150g unt, tocat
  • 1 cana de zahar brun
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 oua, batute
  • 250g smochine, fin tocate
  • 3/4 cana de faina
  • 1/4 cana cacao
  • Crema de zahar brun:
  • 300ml smantana
  • 2 linguri de zahar brun

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt.

2. Se pun ciocolata si untul intr-un castron si se baga in cuptorul cu microunde. Se lasa timp de 2-3 minute, amestecand la fiecare minut, cu o lingura, sau pana cand se topeste complet. Se adauga zahar si vanilie. Se ia de pe foc si se lasa timp de 5 minute sa se raceasca.

3. Se adauga ou si fig smochine in amestecul de ciocolata. Se cerne faina si cacao peste amestec. Se amesteca pana cand sunt bine combinate. Se toarna amestecul de ciocolata in tava pregatita. Se da la cuptor timp de 25 minute sau pana cand un bat introdus in centru iese usor lipicios.

4. Se scoate din cuptor si se pune deoparte sa se raceasca complet in tava. Se inveleste in folie de plastic. Se pastreaza intr-un recipient etans.

5. Pentru a face crema, se pun smantana si zaharul brun in castron. Cu ajutorul unui mixer, se bate pana se ingroasa. Se acopera si se pastreaza la frigider pana este gata de servire.

6. Chiar inainte de servire, se taie felii. Se pune pe farfurii si se incalzesc in cuptorul cu microunde timp de 1-2 minute. Se serveste cu crema de zahar brun.