Un blat pufos si o crema aromata de soc - un desert perfect pentru zilele de vara.

Prajitura Cu Soc
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 400ml socata
  • Pentru blat:
  • 35g de malai, cernut
  • 35g faina, cernuta
  • 3 oua
  • bitartrat de potasiu
  • 90g zahar vanilat
  • zahar pudra
  • flori de soc (optional) pentru a servi

Mod de preparare

1. Se amesteca socata cu 150 ml de apa, apoi se toarna intr-un recipient etans. Se congeleaza timp de 4 ore. Se spala sparge amestecul intr-un blender, se pune inapoi in recipient si se ingheata timp de 4-6 ore.

2. Se incalzeste cuptorul la 200C. Pentru blat, se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt. Se cern malaiul si faina impreuna intr-un castron. Se separa ouale, se pun albusurile intr-un castron mare, iar galbenusurile intr-unul mic. Se amesteca galbenusurile cu o furculita, apoi se acopera si se lasa deoparte.

3. Folosind un mixer, se amesteca albusurile cu bitartrat de potasiu pana se formeaza varfuri moi. Se adauga treptat zaharul de vanilie, amestecand continuu pana cand amestecul este rigid. Se adauga galbenusurile, treptat. Se incorporeaza, treptat, in amestecul de faina.

4. se pune amestecul in tava si se formeaza cercuri de 7 cm (alternativ, utilizand o punga de patiserie si o duza mare). Se coc timp de 8 minute, apoi se deschide cuptorul pentru ca aburul sa iasa, se inchide si se mai lasa timp de inca 2 minute pana cand se umfla si capata o culoare aurie. Se lasa sa se raceasca.

5. Se pune gheta pe un blat, apoi se face sandwich cu un alt blat. Se pudreaza cu zahar, se decoreaza cu flori de soc, apoi se servesc.