Aceasta prajitura pufoasa are un sos toffee delicios, asa ca o poti prepara pentru o seara linistita in familie.

Prajitura De Ciocolata Cu Sos Toffee
Timp total 1 oră și 5 minute

Ingrediente

  • 100g unt
  • 175g zahar pudra
  • 4 oua, separate
  • 100g migdale macinate
  • 6 linguri lapte
  • 100g ciocolata, topita
  • 175g faina
  • 220g sos de caramel

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt.

2. Se bat untul si zaharul. Se bat galbenusurile de ou si se adauga la amestec, treptat si se bate bine. Se adauga migdale macinate, laptele si ciocolata topita.

3. Se bat albusurile de ou pana devin usor rigide. Folosind o lingura mare de metal, se incorporeaza o treime din albusuri in amestecul de ciocolata. Se incorporeaza si restul de albus, apoi faina. Se toarna compozitia in tava, se niveleaza la suprafata si se coace timp de 35 de minute.

4. Se raspandeste sosul de caramel deasupra. Se mai lasa la cuptor timp de 5 minute. Se raceste in tava timp de 5 minute. Se taie in patrate si se serveste fierbinte sau calda, cu smantana.