Cel mai greu lucru de facut la aceasta prajitura este curatatul si taiatul merelor.

Prajitura romaneasca cu mere
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 5 mere, decojite
  • 3 oua
  • 1 1/2 cesti zahar alb
  • 3/4 ceasca ulei vegetal
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 2 cani de faina
  • 3/4 ceasca de nuci tocate

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175 C. Se unge o tava si se tapeteaza cu faina. Se taie merele in felii. Se pun deoparte.

2. Intr-un castron mare, se amesteca ouale si zaharul. Se adauga praful de copt, uleiul, scortisoara si vanilia. Se incorporeaza faina, apoi se toarna merele si nucile.

3. Se toarna in tava pregatita. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 55 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se lasa sa se raceasca usor. Poate fi servita calda sau la temperatura camerei.