O reteta italieneasca, simplu de preparat, dar suficient de sofisticata pentru a-ti impresiona invitatii.

Prepelita Marinata Cu Stafide Si Seminte De Pin
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 4 prepelite
  • 200ml de otet balsamic
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa mare rosie, fin taiata
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 50g seminte de pin, usor prajite timp de 2-3 minute intr-o tigaie uscata
  • 30g stafide
  • 2 fire de rozmarin proaspete, tocate
  • 100ml de vin rosu sau apa

Mod de preparare

1. Se taie prepelitele in bucati. Se pun intr-un castron, cu otetul, amestecand, apoi se acopea cu folie si se lasa sa se marineze peste noapte sau timp de cel putin 4 ore.

2. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare, la foc mediu, apoi se prajeste ceapa rosie pana cand este moale si translucida (aproximativ 7 minute). Se scot prepelitele din otet. Se adauga usturoiul, semintele de pin prajite, stafidele si rozmarinul taiat.

3. Se calesc cateva minute, apoi se adauga otetul pastrat si vinul. Se gatesc la foc mic timp de aproximativ 10 minute, pana cand se micsoreaza in volum. Se condimenteaza bine cu sare si piper.

4. Intre timp, se pun prepelitele pe un grill si se gatesc timp de 5-10 minute pe fiecare parte. Se pun pe un vas sau o farfurie. Se adauga sucurile ramase in tigaie, se dau in fiert, apoi se toarna peste prepelite.