O friptura aromata, perfecta pentru seri racoroase.

Prepelite In Stil Spaniol Cu Tocana De Naut
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 4 prepelite intregi
  • 4 foi de dafin
  • ulei de masline
  • 1 lingurita de paprika
  • cayenne
  • Pentru tocana de naut:
  • ulei de masline
  • pancetta
  • telina, tocata
  • 1 frunza de dafin
  • 1/2 ceapa mica, tocata
  • 1 catel de usturoi, tocat fin
  • 1/2 ardei iute, fin feliat
  • 400g conserva de naut, scurs si clatit
  • 400g conserva rosii cherry
  • 1 rosie mica, tocata
  • 2 lingurite de otet
  • 2 linguri patrunjel, fin tocat
  • 1/2 lingurita de paprika
  • 150ml supa de pui

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se condimenteaza fiecare prepelita cu sare si piper sis e introduce o frunza de dafin in cavitate. Se perie cu ulei de masline, se asezoneaza cu mai multa sare si piper si se presara cu paprika si cayenne. Se pun intr-o tava si se lasa la cuptor timp de 15-20 de minute.

2. Se verifica daca pasarile sunt gatite prin perforarea celei mai groase parti. Se lasa deoparte, acoperite cu folie, pana cand se servesc.

3. Se pune uleiul de masline intr-o cratita mare, la o temperatura medie si se adauga pancetta. Se gateste timp de 3 minute, apoi se adauga telina, frunza de dafin si ceapa si se calesc timp de 10 minute. Se adauga usturoiul si ardeiul iute si se gateste timp de inca 1-2 minute.

4.Se adauga nautul si se gateste timp de 2 minute, apoi se adauga rosiile conservate si proaspete, otetul, patrunjelul, boia de ardei si supa de pui. Se da in fiert, apoi se reduce caldura si se fierb timp de 15 minute pana se ingroasa.

5. Se gusta si se asezoneaza cu piper si putina sare, daca este necesar.

6. Se pune tocanita de naut pe platouri. Se pune o prepelita pe fiecare platou si se presara cu patrunjel tocat.